1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türksat 6A’nın HALE 1500 Elektrikli İtki Motoru Ateşlendi

Türksat 6A’nın HALE 1500 Elektrikli İtki Motoru Ateşlendi

featured
service

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK UZAY tarafından üretilen “HALE 1500” elektrikli itki motoru, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan Türksat 6A için başarılı bir şekilde ateşlendi.

Türksat 6A’nın yörüngede “uzay tarihçesi” kazanması, projenin önemli bir dönüm noktası oldu. TÜBİTAK sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, HALE 1500 motorunun 7 dakika boyunca başarılı bir şekilde çalıştığını duyurdu. Bu başarı, tamamen yerli ve milli kaynaklarla elde edildi.

Yapılan açıklamada, Türksat 6A’nın yörünge testleri sürerken, uydunun dünya, güneş ve ay etkenlerine karşı güvenli bir şekilde konumlandığını korumak için periyodik manevralar yapacakları belirtildi. Uydunun yörüngesini korumak ve daireselliğini sağlamak amacıyla kullanılan iki yerli elektrikli itki motoru, daha az yakıtla daha etkili manevra yapabilme imkânı sağlıyor.

Daha önce İMECE uydusunda kullanılarak başarı elde edilen HALE 300 versiyonu ile elde edilen deneyim sayesinde, Türksat 6A uydusunun görev süresini uzatma fırsatı doğuyor. Bu gelişme, Türkiye’nin bağımsız teknolojik kabiliyeti ve azimli mühendisleri sayesinde mümkün oldu. TÜBİTAK UZAY takımı bu başarıdan dolayı gurur duyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türksat 6A’nın HALE 1500 Elektrikli İtki Motoru Ateşlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz