1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu’ndan Yeni İhracat Anlaşmaları Açıklamaları

TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu’ndan Yeni İhracat Anlaşmaları Açıklamaları

featured
service

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yeni ihracat anlaşmaları konusunda önemli bilgiler paylaştı. Demiroğlu, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkeleriyle ihracata yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Demiroğlu, Türkiye’nin özgün helikopteri GÖKBEY’in, ilk yurt dışı uçuş gösterisini İngiltere’de gerçekleştirdiğini belirterek, bu helikopterin uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Ayrıca, HÜRJET ve HÜRKUŞ projelerine de yüksek ilgi olduğunu dile getirdi.

Mehmet Demiroğlu, gelecek aylarda KAAN’ın diğer prototiplerinde hızlı bir ilerleme beklediklerini ifade ederek, ikinci prototipin 2024 sonunda çıkacağını ve ilk uçuşun 2025’in sonlarına doğru gerçekleştirileceğini söyledi.

Demiroğlu, tedarik zinciri doğal sorunlarının üstesinden gelmek için çalıştıklarını ve Savunma Sanayii Başkanlığı ile müşterilerin ihtiyaçlarına göre önceliklendirme yapacaklarını belirtti.

Tüm hava araçları için yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Demiroğlu, “GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ için çeşitli sözleşmeler üzerinde çalışıyoruz. HÜRJET, eylülde Mısır’a gidecek,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu’ndan Yeni İhracat Anlaşmaları Açıklamaları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz