1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜVTÜRK’te O İşlem Artık Tamamen Ücretsiz: Araç Muayenesinde Bayram Ettirecek Karar

TÜVTÜRK’te O İşlem Artık Tamamen Ücretsiz: Araç Muayenesinde Bayram Ettirecek Karar

featured
service

Kararın ardından konuşan Mehmet Akif Korkmaz, “Haziran ayında aracımın muayenesi için TÜVTÜRK’e gittim. Kredi kartı ile ödeme sırasında benden 88,71 TL komisyon ücreti talep edildi. Bu ücretin haksız olduğunu düşündüğüm için itiraz ettim ama ödemek zorunda kaldım. Sonrasında Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum. İnceleme sonucunda firmanın itirazı kabul edilmedi ve ücretin iadesine karar verildi. Ancak henüz kartıma herhangi bir iade yapılmadı” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Korkmaz, TÜVTÜRK’e yaptığı itirazın yasal dayanaklarına dikkat çekerek, “5464 sayılı Kanun’un 17. maddesi gereği, üye işyerleri kart sahiplerinin mal ve hizmet bedellerini banka veya kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır. Aynı madde, üye işyerlerinin kart sahibinden ek komisyon talep etmesini yasaklıyor. Ben de bu yasal çerçeveye dayanarak şikayette bulundum” ifadelerini kullandı.

Korkmaz, TÜVTÜRK’ün savunmasında komisyon ücretinin yasal olduğunu iddia ettiğini ve bu ücretin bir ödeme kuruluşu tarafından alındığını savunduğunu belirtti. Korkmaz, “Firma, bu ücretin sözleşmelere dayandığını öne sürdü. Ancak biz araç sahiplerinin TÜVTÜRK ile bir sözleşmemiz yok. Araç sahipleri olarak bu firmaya gitmek ve muayene yaptırmak zorundayız. Bu bir tercih değil, bir zorunluluk” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜVTÜRK’te O İşlem Artık Tamamen Ücretsiz: Araç Muayenesinde Bayram Ettirecek Karar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz