1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TYP, taşeron belediye şirket işçisi kapsam alanına alındı! 100 bin işçiye kadro torba yasasında gelecek

TYP, taşeron belediye şirket işçisi kapsam alanına alındı! 100 bin işçiye kadro torba yasasında gelecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca yurttaş, uzun müddettir kadro temennisi içinde, gözlerini taşerona kadro tertip etmesine çevirmiş vaziyette. Bu ehemmiyetli büyüme, taşeron emekçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve istihdam teminatına kavuşmaları mevzusundaki umutları artırmış vaziyette. Geçici emekçilere kadro tertip etmesini kapsayan kanun önerisinin Resmi Gazete’de yayımlanması, taşeron emekçilere kadro tertip etmesinin Meclis’in gündemine ne zaman geleceği mevzusunda daha da büyük bir merak uyandırdı.

Taşeron emekçilerin kadroya alınması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi mevzusundaki beklenen tertip etmeler sık sık gündeme geliyor. Meclis’in açılmasının ardından, emekçileri ilgilendiren bu tertip etmeler, 2. torba yasa içerisinde ele alınması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN’DEN EHEMMİYETLİ AÇIKLAMALAR

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların bir haylisini çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron emekçiler sorunu var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki yarıyılda da biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet siyasetleri devam edecek Türkiye’de” ifadelerini kullanmıştı.

“ÇALIŞMAMIZIN BÜYÜK BİR KISMINI TAMAMLADIK”

Bilgin’in taşerona kadro tertip etmesine ait açıklaması şu şekildeudi

“Taşeron sorununa ait de “Öncelikle bizim hükümetimiz yarıyılında KİT’lerde takribî 800-900 bine yakın taşeron kadroya geçmiş gidişattaydı. Oradan kalan 80 bin birey var, onlarla alakalı çalıştık ama onların dışında da yeni taşeron firmalar var. Başka Bir Deyişle temel işe ait olan tam hizmetlerin kamuda kamunun yapması gerekir. Taşeron geçici bir şey için alınır. Temel işleri kamuda kamu emekçilerinin yapması gerekli. Bu bakımdan da taşeronun çok münferit alanlarda, temel işte değil geçici işlerde kullanılabilir olduğunu düşünüyorum. Onun dışındakilerin hepsinin taşeron emekçiliğine son verecek biçimde tertip edilmesi gerektiğine inanıyorum.”

90 BİN TAŞERONA KADRODA SON DURUM

90 bin taşeron emekçi kadroya geçmeyi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takviminde ilk sırada yer alan geçici emekçi tertip etmesi Meclis’ten geçti. Bu sualin çözülmesiyle beraber gözler taşerona kadro düzenelesine çevrildi.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2. torba kanunda taşeron emekçilere kadro tertip etmesinin yer alacağını söyledi.

Erdem açıklamasında, “Memurların 3600 ek gösterge çoğalışından Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, konutluluk kredisinden taşeron kadrosuna kadar bir hayli mevzunun bu ikinci torba kanunda yer almasını bekliyoruz” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TYP, taşeron belediye şirket işçisi kapsam alanına alındı! 100 bin işçiye kadro torba yasasında gelecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz