1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ulaşımda artan fiyatlar vatandaşları yaya bıraktı! Aylık ulaşım ücretleri maaşının 10’da birine ulaştı!

Ulaşımda artan fiyatlar vatandaşları yaya bıraktı! Aylık ulaşım ücretleri maaşının 10’da birine ulaştı!

featured
service

Son ÖTV zamlarının arda iki güne bir gelen zamlar ile tavan maliyetlerine erişen mazot fiyatları toplu taşıma sektörünü ve maliyetlerini doğrudan etkiledi. Her şehirde yapılan zamlarla birlikte yurttaşlar toplu taşıma fiyatlarına zamlı maliyetler ile binmeye başladı. Ankara’da toplu taşımaya gelen zamla birlikte dolmuş bütün maliyeti 10 TL’den 17 TL’ye, talebe maliyeti ise 4 TL’den 10 TL’ye çıkarıldı. Bunun üzerine aylık erişim fiyatlarını hesaplayan yurttaşlar ücretlerinin 10’da birini erişime verdiklerini gördüler.

Her gün işe toplu taşıma ile gidip gelen bir yurttaşın 26 gün toplu taşıma ile erişimini sağlaması ücretinin onda birine denk gelince yurttaş dermanı yürümekte buldu. Ankara’da dolmuş maliyetlerinin çoğalması üzerine zati ekonomik kasvetler içerisinde olan yurttaşlar artık yakın mesafelerine yürüyerek erişimlerini sağlıyorlar.

Zamlardan evvel metro veya dolmuşla gittiği kısa mesafe yolculuğunu zamlardan sonra yürüyerek gittiğini belirten bir genç mevzu hakkında “Şimdilik hava gidişatı el verdiği için yürüyebiliyoruz ama kış aylarında ne yaparız öğrenmiyorum. Güzel şimdi de başımıza güneş geçtiği için zorlanıyoruz ama gidiş dönüş 34 TL vermek istemiyoruz. Evvelden ‘Şimdi 10 TL vermeyelim hem de yürüyüş yapmış oluruz’ dediğimiz yolları şimdi zorunluluktan yürüyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ulaşımda artan fiyatlar vatandaşları yaya bıraktı! Aylık ulaşım ücretleri maaşının 10’da birine ulaştı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz