1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ülker Bisküvi İlk Yarıda 36.6 Milyar Lira Ciro Elde Etti

Ülker Bisküvi İlk Yarıda 36.6 Milyar Lira Ciro Elde Etti

featured
service

Ülker Bisküvi, 2023’ün ilk yarısını 36.6 milyar lira ciroyla kapattığını duyurdu. Şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Türkiye operasyonlarının cirosunun %69, ihracat ve uluslararası operasyonlarının cirosunun ise %31 olduğu belirtildi.

Ülker’in CEO’su Mete Buyurgan, şirketin büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, “80. yılını kutlayan Türkiye’nin lider gıda şirketi olarak yılın ilk yarısını hedeflediğimiz gibi başarılı bir şekilde tamamladık. Bu dönemde önemli bir gelişme, yurtdışına 20 farklı ülkeden 100’den fazla uluslararası yatırımcı katılımıyla gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik bağlantılı tahvil ihracı oldu,” dedi. Buyurgan, Türkiye’ye gerçekleştirdikleri tahvil ihracatıyla, aynı zamanda katma değer sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Buyurgan, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili olarak, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürekli olarak üzerine düşüyoruz. Filomuza dâhil ettiğimiz 50 çift katlı tırımızla yılda 5.4 milyon kilometre daha az mesafe yapacak ve 5 bin ton daha az karbon salımı gerçekleştireceğiz,” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Kırıkkale ve Çorum bölgelerinde çalışmalar başlattıklarını belirten Buyurgan, 2030 yılına kadar 10 bin dekar alanda onarıcı tarım uygulamalarını hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

AR-GE merkezleri ile üniversiteler ve araştırma merkezleriyle işbirlikleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Buyurgan, “Son altı ayda 17, son 5 yılda ise 220’nin üzerinde yeni ürünle tüketicilerimizi buluşturduk,” dedi. Ülker Bisküvi, bu çabalarıyla sektördeki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ülker Bisküvi İlk Yarıda 36.6 Milyar Lira Ciro Elde Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz