1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Üniversite Tercihinde Başarı Sırası Önemli

Üniversite Tercihinde Başarı Sırası Önemli

featured
service

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, üniversite tercih süreçlerinde adayların puan yerine başarı sırasını göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversite tercih dönemi, adaylar için karmaşık ve stresli bir süreç olabiliyor. Bu dönemde güvenilir bilgilere ulaşmak, öğrencilerin ve ailelerinin bilinçli seçimler yapabilmesi için son derece önemlidir.

Dr. Türkden, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihi yaparken puan yerine başarı sırasına dikkat edilmesi gerekir. Puanlar her yıl değişiklik gösterebilirken, başarı sıralamaları daha somut ve güvenilir veriler sunar,” ifadelerini kullandı. Başarı sırasının, adayın sınavda diğer adaylarla karşılaştırılmasını sağlaması ve daha doğru tercihler yapmasına olanak tanıdığını vurguladı.

Sınav sonuçlarının farklı puan türleri ve sıralamaları içermesi durumunda, Dr. Türkden, tercih listesi oluştururken puan türlerine göre sıralama yapılmasının önemini anımsattı. Her puan türü için farklı başarı sıralamalarının olabileceğine dikkat çekti.

En az bir yabancı dil bilmenin özellikle iş hayatında önemine işaret eden Türkden, “İngilizce eğitim alan öğrenciler, mesleki İngilizce becerilerini geliştirerek uluslararası kariyer fırsatlarını değerlendirme konusunda avantaj sahibi olacaklardır,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversite Tercihinde Başarı Sırası Önemli
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz