1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama! Şimşek ve ekibini uyardı

Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama! Şimşek ve ekibini uyardı

featured
service

Timothy Ash, Türkiye’yi yakından izleyen global stratejistlerden biri. Financial Times’ın (FT) “Türkiye, gelişmekte olan piyasa yatırımcıları için geri döndü” başlıklı haberini paylaşan Ash, paylaşımına “Bir süredir söylediğim bir şey var. Şimşek ve ekibi, yabancı yatırımcıların algıları açısından dönüşüm yarattı. Artık yerel halk için enflasyonu düşürmeleri gerekiyor.” notunu düştü.

FT’deki haberde de geniş bir şekilde Türkiye’nin 2000’li yılların başından bu yana ekonomisindeki değişimler anlatılırken, Türkiye’nin makroekonomik sorunlarının 1999’a oranla “çok daha az ciddi” olduğu belirtildi.

Haberde son yıllarda Türkiye’de izlenen düşük faiz politikasıyla gelişmekte olan ülkeler içinde geriye düştüğü anlatılırken, Mayıs 2023 seçimleri sonrasında göreve gelen Mehmet Şimşek ve teknokrat ağırlıklı Merkez Bankası ekibinin yatırımcılarının yeniden dikkat çektiği belirtildi.

TL’nin Mart ve Temmuz 2023 arasında yüzde 38 oranında değer kaybettiği vurgulanırken, yükselen enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarının 9 ayda yüzde 8,5’ten yüzde 50’ye yükseltildiği de anlatıldı. Enflasyonda ve kurda normalleşmenin yabancı yatırımcı girişini teşvik ettiği de belirtildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancı yatırımcıları Türkiye’nin bir kez daha cazip bir yatırım fırsatı olduğuna ikna etmesinin gerektiğinin de altı çizildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama! Şimşek ve ekibini uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz