1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Uzman isimden emeklilere kötü haber: Maaşlar gıda enflasyonuna yenik düştü

Uzman isimden emeklilere kötü haber: Maaşlar gıda enflasyonuna yenik düştü

featured
service

Emekli maaşlarındaki düşüşü yemek fiyatları üzerinden değerlendiren Prof. Dr. Kara, “Enflasyon, emeklilerin alım gücünü ezip geçti” ifadelerini kullandı. Temmuz 2024 düzenlemesiyle en düşük emekli maaşına yapılan 2 bin 500 TL’lik artışla bu maaşın 12 bin 500 TL’ye çıktığını belirten Kara, buna rağmen enflasyonun maaşların değerini düşürmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye’de gıda enflasyonunun dünya genelinin aksine yükselmeye devam ettiğini belirten Prof. Dr. Kara, Temmuz 2024’te bu oranın yüzde 58,91 seviyesinde gerçekleştiğini vurguladı. Emekli maaşlarıyla alınabilecek yemek miktarını gösteren bir grafik paylaşan Kara, 2021 sonrasında emeklilerin alım gücünde ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti ve “Enflasyon, emeklileri adeta silindir gibi ezdi” dedi.

Bakan duyurdu: SGK’dan emeklilere geniş kapsamlı indirim fırsatları

Grafikte, 2017’den 2024’e kadar emekli maaşıyla alınabilen tavuk döner, İskender ve köfte gibi yemeklerin sayısının neredeyse yarıya düştüğü gözlemlendi. Asgari ücretle alınabilecek yemek miktarındaki azalmaya da dikkat çeken Kara, asgari ücretlilerin alım gücünde son 7 yılda bir düşüş yaşandığını ancak emekliler kadar dramatik bir gerileme olmadığını ifade etti. Kara, “Asgari ücretlilerin durumu kötüleşse de emekliler kadar vahim değil” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzman isimden emeklilere kötü haber: Maaşlar gıda enflasyonuna yenik düştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz