Uzmanı açıkladı: Emekli maaşlarına neden zam yapılmıyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan gelişmeler sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL’de kalırken Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşlarının neden düşük kaldığına ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, şu ifadelere yer verdi:

“Emeklilere para olmadığı için zam yapılmıyor değil! Ana muhalefetin bu iddiası çok ciddi bir yanılgıdır! Emeklilere neoliberal dogmaya dayalı bir ekonomi politikası izlendiği için zam yapılmıyor. Alım gücünün talebi, talebin enflasyonu artıracağı dogmasına dayalı neoliberal politika yüzünden emekli aylıklarına ve asgari ücrete zam yapılmıyor. Hadi emeklilere “para yok” diye zam yapılmıyor dediniz. Peki asgari ücrete niye zam yapılmıyor? Asgari ücretle devletin alakası yok. Demek ki mesele “para” değil! Üstelik asgari ücrete zam yapılması SGK prim gelirlerini artıracağı için Hazine’nin lehine bile olabilir! Buna rağmen zam yapmıyorlar! Emeklilere ve asgari ücretliye para veya kaynak olmadığı için zam yapılmıyor değil. Kaynağı da parayı da devlet yaratır! Kaynak değil tercih sorunu var! Ana muhalefetin acilen neoliberal dogma ve kavramlardan kurtulması şart!”

Öte yandan geçtiğimiz ay emekli maaşlarına ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye enflasyon ya da sözleşme farkı dışında bir zam yapılmayacağını söylemişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanı açıkladı: Emekli maaşlarına neden zam yapılmıyor?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz