Uzmanından kritik tahmin: Yıl sonu altın fiyatları ne kadar olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altının ons fiyatı ise Cuma günü 2 bin 432 dolara kadar yükselerek rekor tazelerken, şu sıralarda 2 bin 356 dolar seviyesinde bulunuyor.

İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası devam eden gerginliğin piyasalara etkisini değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, “İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları, küresel borsalarda satış dalgasını tetiklerken altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalara sebep oldu” dedi.

Öngel, “Altının güvenli liman olma özelliği sebebi ile zaten yüksek olan talebin artması ile birlikte ons başına 2 bin 400 dolara kadar yükseliş gözlemlenirken, mevcutta 2 bin 355 dolar seviyelerinde bulunmakta. Bu arada en büyük yatırım bankası holdinglerinden olan Goldman Sachs’ta yıl sonu altın fiyatı tahminini 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolar/ons seviyesine yükseltti” ifadelerini kullandı.

Jeopolitik risklerin varlığını koruması altın yatırımcısını 2024 yılında mutlu edeceğini belirten İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, şöyle devam etti:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanından kritik tahmin: Yıl sonu altın fiyatları ne kadar olacak?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz