1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Uzmanlar ev yerine onu önermişti! Yatırımcılar bu ilimize akın ediyor: Arsa yerine herkes ona yönelmeye başladı

Uzmanlar ev yerine onu önermişti! Yatırımcılar bu ilimize akın ediyor: Arsa yerine herkes ona yönelmeye başladı

featured
service

FORTE Genel Müdürü Hasan Cengiz Bayrak, sera yatırımlarının ev alımına kıyasla 10 kat daha kârlı olduğunu vurguluyor. Özellikle topraksız tarım yöntemleriyle sera yatırımları, geleneksel tarıma göre çok daha verimli hale gelmiş durumda. Topraksız tarım, toprak yerine besin çözeltileri, perlit ve kaya yünü gibi alternatif ortamlarla ürün yetiştirerek verimliliği artırıyor. Bu yöntem, su ve kimyasal kullanımını azaltmanın yanı sıra bitkilerin hastalık ve zararlılardan korunmasına da yardımcı oluyor. Çevre dostu olması ve verimlilik artışı, sera yatırımlarını cazip hale getiriyor.

Topraksız tarım, modern teknolojiyle desteklenen bir yatırım fırsatı sunuyor. Bayrak, bu seraların adeta bir teknoloji üssü olduğunu ifade ediyor. Akıllı tarım teknolojilerinin hızla geliştiği bu alanda yapılacak yatırımlar, küresel pazarda büyük potansiyele sahip. 2022’den 2030’a kadar yıllık %10,2 büyüme oranıyla 35,98 milyar dolarlık bir pazara ulaşması beklenen akıllı tarım teknolojileri, Bolu gibi tarım potansiyeli yüksek bölgelerde yapılacak sera yatırımlarını daha cazip hale getiriyor.

yeni-proje-14.jpg

Bolu, tarıma elverişli toprakları ve ideal iklim koşulları ile sera yatırımları için ideal bir bölge olarak öne çıkıyor. Coğrafi konumu, büyük şehirlere yakınlığı ve lojistik avantajlarıyla Bolu, sera yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Bölgedeki tarımsal faaliyetler, hem iç pazara hem de dış pazara önemli katkılar sağlama potansiyeline sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlar ev yerine onu önermişti! Yatırımcılar bu ilimize akın ediyor: Arsa yerine herkes ona yönelmeye başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz