1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vatandaş dar boğazdan kurtulamıyor: Batık kredi kartı borcu yüzde 238 arttı

Vatandaş dar boğazdan kurtulamıyor: Batık kredi kartı borcu yüzde 238 arttı

featured
service

Yüksek faiz politikasının en çok dar gelirli vatandaşları etkilediğini belirten Ateş, Bakan Şimşek’in ekonomik programının yükünü dar gelirliye yüklemeyecekleri söyleminin gerçeklerle bağdaşmadığını vurguladı. Ateş, geçtiğimiz yıl aynı dönemde 9 milyar 592 milyon lira olan takipteki kredi kartı borçlarının bu sene 32 milyar 590 milyon liraya yükseldiğine dikkat çekti.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş

Ateş, “Mehmet Şimşek’in her konuşmasında çizdiği iyimser tablo, maalesef dar gelirli için geçerli değil. Geçen senenin bu döneminde 9 milyar 592 milyon lira olan takipteki kredi kartı borçları, bu sene 32 milyar 590 milyon liraya yükseldi. Tek başına yüzde 50 faiz bile, dar gelirlilerin, ücretli çalışanların insanca yaşamalarını imkansız hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Ateş, faizlerin yüzde 50’ye yükseldiği mart ayı sonundan beri, takipteki kredi kartı alacaklarının çok hızlı yükseldiğini belirtti. Mart ayı sonunda 21 milyar 411 milyon lira olan batık kredi kartı borçlarının, üç ayda 33 milyar liraya dayandığını ve sadece 3 ayda bile batık kredi kartı artış oranının yüzde 51 olduğunu söyledi.

Yüksek faize dayalı ekonomi programının tek hedefinin çarkları yavaşlatarak enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Ateş, bu süreçte işletmelerin iflasa, çalışanların ise işsizliğe sürükleneceğini öne sürdü. Ateş, “Çarklar yavaşladığında ne olacağını gizlemeye çalışan bir ekonomi yönetimi var. Bu senaryo gerçekleştiğinde, işletmeler iflasa, çalışanlar işsizliğe sürüklenecek. Ekonomide soğuma dedikleri şey hayata geçtiğinde, bunun zararını en çok zaten borç batağında olan, ekmeği bile kredi kartı ile almak zorunda kalan dar gelirliler ödeyecek.” dedi.

Türker Ateş, “Tüm ‘en kötüsü geride kaldı’ telkinleri sözden öteye geçemiyor. Dar gelirlilerin zor günleri daha yeni başlıyor.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Ateş, ekonomik krizin etkilerinin dar gelirli vatandaşlar üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, iktidarın bu konuda acil önlemler alması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaş dar boğazdan kurtulamıyor: Batık kredi kartı borcu yüzde 238 arttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz