Vatandaşlara havale ve EFT uyarısı: Bilgi verilmezse…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil bankacılığın yaygınlaşmasıyla birlikte havale ve EFT işlem sayılarında önemli bir artış yaşandığına dikkat çeken Kılıç, Türkiye Bankalar Birliği verilerine dayanarak 2023 yılında günde ortalama 12 milyon EFT ve 10 milyon havale işlemi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Para transferi yaparken tüketicilerin dikkat etmesi gereken noktalara da değinen Kılıç, alıcının IBAN numarası ve adının doğru yazılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, havale veya EFT işlemi yapılırken açıklama kısmına alıcının kim olduğu ve işlemin amacıyla ilgili detaylı bilgilerin yazılması gerektiğini belirtti. Doğru bilgilerin yazılmaması durumunda tüketicilerin yaşayabileceği olası sorunlara dikkat çeken Kılıç, bu nedenle işlem esnasında titizlikle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıç, kira ödemeleri ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde de açıklama kısmının büyük önem taşıdığını ve bu bilgilerin uyuşmazlıklarda delil niteliği taşıdığını aktardı. İnternet alışverişlerinde dekontlardaki açıklamaların resmi belge niteliğinde olduğunu hatırlatan Kılıç, tüketicilerin işlem sonrası dekontları saklamaları gerektiğini belirtti.

Tüketicilerin hesaplarına gelen şüpheli işlemlerde hemen bankayla iletişime geçmelerinin önemine de değinen Kılıç, gönderenin kim olduğu ve havalenin amacının doğrulanmasının gerekliliğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaşlara havale ve EFT uyarısı: Bilgi verilmezse…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz