1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Veliler ve Esnaf İsyanda: Okul Alışverişi Cep Yaktı!

Veliler ve Esnaf İsyanda: Okul Alışverişi Cep Yaktı!

featured
service

Alışverişe gelen veliler çocuklarının ihtiyacı olan çanta, defter, kalem kutusu, suluk ve daha pek çok okul malzemesi için mağazaları dolaşarak en uygun fiyatlı ürünleri aradı.

Esnaf ve vatandaş görüşlerini şöyle anlattı:

“Fiyatlar şuan çok yüksek zaten hiç bir şey alamadık geziyoruz. Elimiz zaten boş. Biz başka şehirden geldik hem okul alışverişi hem de gezmek için şimdilik daha bir şey bulamadık. Fiyatlar önceki yıllara göre bayağı yüksek. Bizim maaşımız yüzde 20 arttı ama her şeye yüzde 100 zam geldi. Okul alışverişi yaptık makul olanı bulmaya çalıştık. Genelde çok pahalı tabii ki”

“İşler çok zayıf. Fiyatlardan dolayı bayağı zayıf. Nispeten hareketlenme var illa ki olacak ama beklediğimiz iş hacmi yok. Geçen sene de böyle idi. Geçen sene bu seneden kötü değil bu sene geçen seneden iyi değil. Bir dahaki sene ne olacak bilmiyoruz. Ama daha önceki yıllar daha iyiydi. İnsanların ekonomik sıkıntıları bayağı kötü ama işin içinde eğitim ve çocuk olunca anna, baba önceliği çocuklara veriyor. Dolayısıyla bir sıkıntı var. Her sene çanta alan aile şimdi alamıyor. Çocuğa ekonomiyi öğretiyorlar daha doğrusu şu an”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Veliler ve Esnaf İsyanda: Okul Alışverişi Cep Yaktı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz