1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. VİOP’ta Yeni Yükseliş Başladı

VİOP’ta Yeni Yükseliş Başladı

featured
service

İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontratlar, açılışta %0.3’lük bir artışla 11.096,00 seviyesinden işlem görmeye başladı.

Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansta %2 artarak 11.059,25 puandan kapanış yaptı. Akşam seansında ise yatay bir trend izleyerek 11.060,00 puana ulaştı.

Analistlere göre, küresel borsa endekslerinde, ABD’de açıklanan ekonomik verilerin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte olumlu bir trend gözlemleniyor. Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanacak piyasa katılımcıları anketi, konut fiyat endeksi ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi verileri, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde dış ticaret dengesi, ABD’de inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Michigan tüketici güven endeksi gibi bilgiler takip edilecek.

Analistler, endeks kontratı için teknik açıdan önemli seviyeleri belirtiyor. Direnç noktaları olarak 11.200 ve 11.300 seviyeleri gösterilirken, destek seviyeleri arasında 11.000 ve 10.900 puanlar yer almakta.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VİOP’ta Yeni Yükseliş Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz