1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Visa ve Mastercard’ın 30 milyar dolarlık işlem ücreti anlaşması ret

Visa ve Mastercard’ın 30 milyar dolarlık işlem ücreti anlaşması ret

featured
service

Anlaşma, satıcıların Visa ve Mastercard’a ödediği “geçiş ücretleri” olarak bilinen interchange ücretlerini düşürmeyi ve kart işlemleri üzerindeki kontrolü azaltmayı amaçlıyordu. Ancak mahkeme, satıcıların endişelerini dikkate alarak, bu anlaşmanın Visa ve Mastercard’ın pazardaki domine edici konumunu koruyabileceği ve kart ücretlerini yüksek tutabileceği endişeleriyle reddetti.

CNBC-e’de yer alan habere göre; Ulusal Perakende Federasyonu gibi ticaret grupları, anlaşmanın satıcılar için adaletsiz olacağını savunarak mahkemeye itiraz etmişti. Bu gruplar, Visa ve Mastercard’ın kontrolünü azaltmayan ve geçiş ücretlerini yeterince düşürmeyen bir anlaşmanın tüccarları zor durumda bırakabileceği uyarısında bulundular.

Visa ve Mastercard yetkilileri, mahkeme kararından hayal kırıklığı duyduklarını belirtirken, satıcıların avukatları yorum yapmaktan kaçındılar.

Anlaşma, 2005 yılında başlayan ve geçiş ücretleri üzerine yoğunlaşan davaların birçoğunu çözmeyi amaçlıyordu. Bu ücretler, satıcıların her işlem için ödediği yüzde 1,5 ile yüzde 3,5 arasında değişen oranlarda gerçekleşiyordu ve yılda milyarlarca doları bulan bir maliyeti temsil ediyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Visa ve Mastercard’ın 30 milyar dolarlık işlem ücreti anlaşması ret
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz