1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Volkswagen Almanya’da Fabrika Kapatma İhtimalini Değerlendiriyor

Volkswagen Almanya’da Fabrika Kapatma İhtimalini Değerlendiriyor

service

Alman otomobil devi Volkswagen, maliyet azaltma stratejileri çerçevesinde ilk defa Almanya’da fabrika kapatabileceğini duyurdu. Şirket, bu kararın ardında yatan sebepleri ve gelecekteki planlarını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında detaylandırdı.

Şirketten yapılan açıklamada, Volkswagen AG çatısı altındaki markaların kapsamlı bir yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyduğu vurgulandı. Açıklamada, “Demografik eğilimler dikkate alındığında, yalnızca bu temel üzerinde yapılan bir yeniden yapılandırma, şirketin rekabet gücünü artırmak için yeterli olmayacak. Mevcut durumda, üretim tesislerinin kapatılması kaçınılmaz gözüküyor,” ifadeleri yer aldı.

Volkswagen, 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen önlemlerini sonlandırma kararı aldığını da bildirdi. Şirket, bu konudaki tüm önlemlerin İşçi Konseyi ile değerlendirileceğini belirtti.

Thomas Schaefer, Volkswagen’in CEO’su olarak yaptığı açıklamalarda, “Almanya, rekabet gücü açısından geride kalmaya devam ediyor,” dedi. Schaefer, ekonomik ortamın giderek daha zorlaştığını ve Avrupa otomotiv pazarındaki yeni rakiplerin varlığına dikkat çekti.

Volkswagen Çalışma Konseyi, şirketin Almanya’daki büyük araç ve parça üretim tesislerini kapatma planlarına karşı çıkarak, direniş göstereceğini duyurdu. Şu anda, Volkswagen Group, 17 Avrupa ülkesi, Amerika, Asya ve Afrika’da toplamda 114 üretim tesisi ve yaklaşık 650,000 çalışanı ile hizmet vermektedir. Almanya’daki istihdam sayısı ise 300,000 civarındadır. Şirket, 2026 yılına kadar 10 milyar avroluk tasarruf hedeflemekte ve personel giderlerini %20 oranında azaltmayı planlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Volkswagen Almanya’da Fabrika Kapatma İhtimalini Değerlendiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz