1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Volkswagen Tayron: Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu dolduracak yeni SUV Türkiye’ye geliyor

Volkswagen Tayron: Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu dolduracak yeni SUV Türkiye’ye geliyor

featured
service

Alman devi Volkswagen’den yeni hamle geldi. Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanan Tayron’u tanıttı. Tiguan ve Touareg arasında bir köprü görevi görecek olan Tayron, o tarihte satışa sunulacak. İşte o tarih…

Volkswagen, SUV segmentindeki yeni modeli Tayron’u tanıttı. 4.8 metrelik uzunluğuyla dikkat çeken Tayron, Volkswagen’in popüler modelleri Tiguan ve Touareg arasındaki boşluğu doldurmayı hedefliyor. 2025’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak olan Tayron, hem 5 hem de 7 kişilik versiyonlarıyla geniş aileler ve SUV tutkunları için cazip bir seçenek olacak.

Tayron’un Türkiye’ye gelişinde ilk olarak mild hibrit eTSI motorlu versiyonlar satışa sunulacak. Bu versiyonların giriş seviyesinde, 150 PS güç üreten 1.5 eTSI motor yer alacak. İlerleyen dönemlerde ise Tayron’un iki plug-in hibrit (eHybrid), iki turbo benzinli (TSI) ve iki turbo dizel (TDI) motor seçenekleri de Türkiye pazarına giriş yapacak.

vw-tayron-2025-2.jpg

Plug-in hibrit motor seçenekleri, sırasıyla 204 PS (150 kW) ve 272 PS (200 kW) güç üretiyor. 19.7 kWh net batarya kapasitesine sahip Tayron eHybrid modelleri, 100 km’yi aşan elektrikli menzil sunarak çevreci ve ekonomik bir sürüş sağlıyor. Bataryalar, AC şarj istasyonlarında 11 kW’a kadar, DC hızlı şarj istasyonlarında ise 50 kW’a kadar şarj edilebiliyor.

vw-tayron-2025-1.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Volkswagen Tayron: Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu dolduracak yeni SUV Türkiye’ye geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz