1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Wi-Fi Kullananlar Aman Dikkat: Uykudayken Banka Hesaplarınız Bir Anda Sıfıra İnebilir!

Wi-Fi Kullananlar Aman Dikkat: Uykudayken Banka Hesaplarınız Bir Anda Sıfıra İnebilir!

featured
service

GECE UYURKEN ADINA 300 BİN LİRA KREDİ ÇEKİLDİ

Dolandırıcılar, genellikle kullanıcıların kişisel bilgilerini çeşitli yöntemlerle ele geçiriyor. Phishing (oltalama) adı verilen saldırılarda, sahte web siteleri ya da e-postalar kullanılarak kişilerin banka bilgileri çalınıyor. Bunun yanında, zararlı yazılımlar veya güvenlik açığı olan mobil uygulamalar üzerinden de kart bilgileri ele geçirilebiliyor. Bir diğer yöntem ise ortak kullanılan Wi-Fi ağları üzerinden cihazlara erişim sağlamak. Bu yöntemlerle, kullanıcılar farkında olmadan bankacılık bilgilerinin çalınmasına zemin hazırlıyor.

Dolandırıcılık olaylarına karşı alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

Eğer bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşırsanız, vakit kaybetmeden bankanızla iletişime geçmeli ve durumu bildirmelisiniz. Aynı zamanda, bankacılık işlemlerinizi geçici olarak durdurma talebinde bulunabilir ve durumu hukuki yollara taşıyabilirsiniz. Güvenliğiniz için şüpheli bir işlem fark ettiğiniz anda hızlı hareket etmek büyük önem taşıryor.

Son dönemlerde, benzer vakalar sıkça gündeme gelmeye başladı. Yakın zamanda basında yer alan bir olayda, bir kişi gece saatlerinde haberi olmadan mobil bankacılık uygulaması aracılığıyla adına 300 bin TL kredi çekildiğini öğrendi. Hesabındaki para da dahil olmak üzere toplamda 433 bin TL iki ayrı hesaba aktarılmıştı.

Ortak Wi-Fi ağlarından kaçının: Kamuya açık Wi-Fi ağlarında mobil bankacılık işlemleri yapmaktan kaçının.

BANKA BİLGİLERİNİZ HER AN ÇALINABİLİR

ORTAK Wİ-Fİ’DE TEHLİKE BÜYÜK

Güvenli uygulamalar kullanın: Bankacılık işlemleri için yalnızca resmi ve güvenilir uygulamaları tercih edin.

Kart şifrelerinin hiçbir şekilde kimseyle paylaşılmaması gerektiğinin altını çizen yazılım uzmanları, şifrelerin büyük bir özenle korunması ve etkili parolalar kullanılmasının büyük önemi olduğunu söylüyor.

Özellikle hastane, kafe, restoran gibi kamusal alanlarda kullanılan ortak Wi-Fi ağları, dolandırıcıların kullanıcı bilgilerini ele geçirmesi kolaylaştırıyor. Mobil bankacılık işlemlerini bu ağlar üzerinden yapan kişiler, farkında olmadan büyük bir risk altına giriyor. Hackerlar, bu tür ağlar üzerinden kullanıcıların cihazlarına sızarak banka hesaplarına erişim sağlayabiliyor veya kart bilgilerini çalabiliyor.

İki aşamalı doğrulama kullanın: Mobil bankacılık uygulamalarında iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif edin.

KART BİLGİLERİNİ KAYDETMEK TEHLİKELİ

Kart bilgilerinizi kaydetmeyin: Kart bilgilerinizi uygulamalara veya internet sitelerine kaydetmemeye özen gösterin.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde uygulamalar genellikle kart talebinde bulunuyor. Kapıda ödeme olmadığı takdirde kart bilgisi girilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, uygulamalara kişinin kart bilgilerinin kesinlikle kaydedilmemesi gerektiğini ve bunun dolandırıcılara kapı araladığını vurguluyor.

İnternet alışverişlerinde dikkatli olun: Güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmaktan kaçının ve sanal kart kullanmayı tercih edin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Wi-Fi Kullananlar Aman Dikkat: Uykudayken Banka Hesaplarınız Bir Anda Sıfıra İnebilir!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz