1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yabancı Yatırımcıların Gözünü Diktiği Hisseler Açıklandı: Yatırımcısı Köşeyi Döndü

Yabancı Yatırımcıların Gözünü Diktiği Hisseler Açıklandı: Yatırımcısı Köşeyi Döndü

featured
service

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların payı, 2013 yılında yüzde 66 seviyelerindeyken, Haziran 2023’te yüzde 27,43 ile en düşük seviyesine inmişti. Ancak, Ağustos 2024 sonuna göre yüzde 1’lik bir düşüş yaşanarak, şu an yabancı oranı yüzde 38 seviyesinde bulunuyor.

İş Yatırım’ın yabancı yatırımcı raporuna göre, son 10 gündür Euro Yatırım (EUYO), Gimat Mağazacılık (GMTAS) ve Hitit Bilgisayar (HTTBT) hisselerinde yabancı payı artış gösteriyor. Özellikle Ege Profil (EGPRO) hisselerinde 9 gün, DO-CO (DOCO) hisselerinde ise 7 gündür yabancı oranı sürekli artmakta.

Son bir ayda en çok dikkat çeken satış ve alımlar da belli oldu. Yabancı yatırımcılar, DCT Trading Dış Ticaret (DCTTR) hissesini en çok alırken, Lydia Yeşil Enerji (LYDYE) hissesini en fazla sattılar.

2024 yılının başından bu yana yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği hisseler ise Margun Enerji (MAGEN), Esenboğa Elektrik (ESEN) ve Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE) oldu. Aynı dönemde yabancıların en çok sattığı hisseler arasında ise VBT Yazılım (VBTYZ), DO-CO (DOCO) ve Peker GMYO (PEKGY) yer aldı.

Öte yandan, bazı hisselerde yabancı oranında sürekli düşüş gözleniyor. Kerevitaş (KERVT) ve Selçuk Gıda (SELGD) hisselerinde 8 gün boyunca düşüş yaşanırken, Batısöke Çimento (BSOKE), ICBC Türkiye Bankası (ICBCT) ve Menderes Tekstil (MNDTR) hisselerinde de son 7 gündür yabancı payı gerilemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yabancı Yatırımcıların Gözünü Diktiği Hisseler Açıklandı: Yatırımcısı Köşeyi Döndü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz