1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yabancılar Türkiye’den 590 Milyon Dolar Kaçırdı

Yabancılar Türkiye’den 590 Milyon Dolar Kaçırdı

featured
service

Borsa İstanbul’un aylık verilerine göre, yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisse senedi, 92 milyon dolar ile THYAO oldu. Onu sırasıyla AEFES, KOZAL, ENKAI ve MAVI takip etti. Bu hisselerdeki yabancı alımları dikkat çekerken, yatırımcılar bu hisselerde büyük pozisyonlar aldı.

Satış tarafında ise, ISCTR, yabancı yatırımcıların en çok çıkış yaptığı hisse olarak öne çıktı ve 154,4 milyon dolarlık satışla listenin başına yerleşti. SAHOL, KCHOL, YKBNK ve GARAN da yüksek satış hacmiyle dikkat çeken diğer hisseler oldu.

Yabancı yatırımcıların net alım yaptığı hisseler arasında BSOKE, yüzde 63,88’lik göreceli getirisi ile en çok kazandıran hisse oldu. Buna karşın, AGHOL yüzde 16,18’lik negatif getiri ile en zayıf performansı sergiledi. Satış yapılan hisselerde ise YKBNK yüzde 11,77’lik kazanç sağlarken, ALTNY yüzde 16,05 kayıpla en düşük performansı gösterdi.

BIST 100 Endeksi, Ağustos ayında yüzde 7,57 oranında değer kaybı yaşarken, dolar bazında bu kayıp yüzde 10,11 oldu. Net alım ve satım yapılan ilk 20 hisse arasında BSOKE en yüksek göreceli getiriyi sağlarken, AGHOL en düşük getiriyi verdi.

2023 yılının ilk sekiz ayında 1.356,9 milyon dolarlık satış yapan yabancı yatırımcılar, 2024’ün aynı döneminde net 2.496,1 milyon dolarlık çıkış gerçekleştirdi. Temmuz ayı sonunda yüzde 38,51 olan yabancı yatırımcı payı, Ağustos ayında yüzde 39,73’e yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yabancılar Türkiye’den 590 Milyon Dolar Kaçırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz