Yapı Kredi satışa çıktı, Koç Holding’den açıklama yapıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz haber ajansı Reuters’ın aktardığı habere göre, fiyat konusunda sıkı pazarlık yapıldığını ve anlaşma sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceği belirtildi.

Yapı Kredi hisselerinin yaklaşık 8 milyar dolara el değiştirmesi, bankanın tamamının 13-14 milyar dolar değerlemeye sahip olacağı anlamına geliyor.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ise, şu ifadelere yer verdi:

“Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile ileri aşama görüşmelere geçildi. Fiyat konusunda sıkı pazarlık yürütülüyor ve anlaşma sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceği belirtiliyor.”

Koç Holding Yapı Kredi’nin yüzde 61,2’sini 8 milyar dolara satma iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir” ifadesini kullandı.

Koç Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapı Kredi satışa çıktı, Koç Holding’den açıklama yapıldı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz