1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yarım litrelik su 10 TL’ye çıktı, İstanbullular isyan etti

Yarım litrelik su 10 TL’ye çıktı, İstanbullular isyan etti

featured
service

Marketler, akaryakıt istasyonları, büfeler ve simit tezgahlarında 0.5 litrelik pet şişe suyun en ucuz fiyatı 10 TL’yi bulurken, trafikteki sokak satıcıları ise suyu15 ila 20 TL arasında satıyor.

İstanbul’daki bazı zincir marketler 10 TL’nin altındaki su markalarını raflarda bulundurmazken bazı marketler ise ucuz su markalarını raflara koyarak dolaplara yerleştirmediği dikkat çekti Bu durum, su fiyatlarındaki artışa ve özellikle yaz aylarında artan su tüketimi nedeniyle vatandaşların tepkisine yol açtı.

Vatandaşların bazıları artık gıdadaki fiyat artışlarına alıştıklarını ifade ederken bazıları ise Türkiye’de gıda enflasyonunun açıklanamayacak derecede olduğunu belirtti.

Su fiyatlarındaki artış, halk arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, gün içinde suya 30 TL harcadığını belirterek, “Artık 20 TL de olsa benim için fark etmiyor. Susayınca mecbur almak zorundayız. Havanın sıcak olması da etkiliyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum” dedi.

Mustafa Uçak, su fiyatlarının eskiden 1-2 TL olduğunu hatırlatarak, “Normalde evde içiyoruz suyu. Hava sıcak olunca dışarıdan mecbur su alıyorum” diye konuştu.

9599652.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yarım litrelik su 10 TL’ye çıktı, İstanbullular isyan etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz