1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni düzenleme son dakika duyuruldu! O tarihe kadar başvuranlar parasını alabilecek

Yeni düzenleme son dakika duyuruldu! O tarihe kadar başvuranlar parasını alabilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kazanç Yöneti Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda dağılan ve tüm ülkede tesirini gösteren korona hadiselerinin dağılmasını önlemek emeliyle yönetimsel para ceza uygulaması yapmıştı. Kaidelere uymayan yurttaşlara kesilen bu fiyatların iade edilmesine ait aldığı karar duyurdu. Tüzük Mahkemesi’nin iptal kararıyla beraber, 9 Kasım 2022’den evvel ödenen yönetimsel para cezalarının iadesi için tertip etme yapıldı.

31 Ağustos’a Kadar Müracaat Etenlere Verilecek

31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılan müracaatlar güzergahında, bu tarihten evvel tahsil edilmiş yönetimsel para cezaları geri ödenecek. Pandemi sürecinde toplam 321 bin 380 bireye kesilen cezalara ait ödemelerin iadesi takribî 309 milyon lirayı bulacak.

Yurttaşlar ödemelerini alabilmek için bir an evvel müracaatlarını bitirmek istemekte. Müracaatlarını sistem üzerinden reelleştirmek isteyen yurttaşlar ödemelerini kısa müddet içerisinde alabilecek.

Müracaatlar Nereden Yapılacak?Para cezası kesilen bireylerin iade müracaatları, ödemelerin vergi dairesine veya vergi dairesi ismine banka, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ’ye yapılmış olması halinde Kazanç Yöneti Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden veya doğrudan/posta yoluyla ödemenin yapıldığı vergi dairesine veya öbür vergi daireleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.COVID-19 yarıyılında maske takmama ve caddeye çıkma yasağını ihlal sebebiyle 1 milyon 388 bin 865 bireye toplam 3 milyar lira meblağında para cezası kesilmişti. Yayınlanan yeni kararla beraber bu ödemelerin şahıslara geri iade edileceği bildirildi. Yurttaşlar kimlik bilgileri ve zorunlu belgelerle beraber alakalı üniteye giderek ödemesini alabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni düzenleme son dakika duyuruldu! O tarihe kadar başvuranlar parasını alabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz