1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni emeklilik sistemi, kıdem tazminatına çökme planı! Prof. Dr. Aziz Çelik’ten Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne sert eleştiri

Yeni emeklilik sistemi, kıdem tazminatına çökme planı! Prof. Dr. Aziz Çelik’ten Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne sert eleştiri

featured
service

Gazeteduvar’da yer alan habere göre, hükümetin OVP’de yer verdiği Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, “Kısa ve öz: Tamamlayıcı emeklilik sistemi (TES) kıdem tazminatına çökme planıdır” dedi.

“Kıdem tazminatını bireysel emeklilik fonuna dünüştürmenin hesabı yapılıyor” diyen Prof. Dr. Aziz Çelik, “OVP’de yer alan tamamlayıcı emeklilik sistemi hedefi sosyal güvenlik sistemi ve kıdem tazminatı için ciddi bir tehlike! ‘İkinci emeklilik maaşı’ gibi pazarlanmaya çalışılan bu model gerçekleşirse mevcut kamusal emeklilik sistemi ve aylıkları daha da kötüleşebilir ve emekli aylıklarının iyileştirilmesi yerine ‘ikinci emekli maaşı’ aldatmacası öne çıkarılabilir. Sosyal güvenlik sisteminin bireyselleşmesinin, özelleştirilmesinin önü açılabilir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aziz Çelik, “Tamamlayıcı emeklilik sistemi için öngörülen prim kesintisi ile ikinci bir emekli aylığı almak mümkün değildir. Olsa olsa kıdem tazminatı aylık harçlığa dönüşür” dedi.

“Halen SGK’da yüzde 20 olan uzun vadeli sigorta kolları prim oranları ve kamu katkısı ile ile ödenen aylıklar ortada iken çok daha düşük kesinti oranlarıyla ikinci emekli aylığı iddiası tam bir aldatmacadır” diyen Prof. Dr. Aziz Çelik, şu ifadelere yer verdi:

“Bir taşla iki kuş vurmak istiyorlar. Bir yandan yıllardır gündemde olan kıdem tazminatının tasfiye edilmesi öte yandan düşük emekli aylıklarına duyulan tepkiyi bertaraf etmek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni emeklilik sistemi, kıdem tazminatına çökme planı! Prof. Dr. Aziz Çelik’ten Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne sert eleştiri
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz