1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni OVP ile Türkiye’nin Maden İhtiyaçları Yerli Kaynaklardan Karşılanacak

Yeni OVP ile Türkiye’nin Maden İhtiyaçları Yerli Kaynaklardan Karşılanacak

service

Orta Vadeli Program (OVP), Türkiye’nin maden ihtiyaçlarını yerli kaynaklardan karşılama çabalarını güçlendirecek. Geliştirilen stratejilerle dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, madencilik sektörünün Türkiye’nin cari açığının kapatılması üzerinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Kırşan, tüm doğal kaynak yönetim sistemlerinin tek bir merkezden yönetilmesi ihtiyacına dikkat çekti.

OVP, “İthalat Bağımlılığının Azaltılması” başlığı altında maden ve kritik mineral kaynaklarının yerel olarak sağlanmasına yönelik hedefler belirledi. Ayrıca, TOBB’un işbirlikleri ile uluslararası yatırımlar artırılacak.

Kırşan, madencilik faaliyetlerinin ‘kamu yararına’ tanımlanmasının sektörün sorunlarını azaltacağını belirtti. Düzenlemelerin yatırım ortamını iyileştireceğini ve Kafkasya gibi stratejik bölgelerdeki potansiyelin değerlendirilmesine olanak tanıyacağını da sözlerine ekledi.

OVP’de yer alan yapay zeka uygulamaları, dijital dönüşüm, lojistik ve altyapının güçlendirilmesine dair maddeler de madencilik sektörü için büyük önem taşıyor. Bu gelişmeler, Türkiye’nin maden ve doğal kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmasını sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni OVP ile Türkiye’nin Maden İhtiyaçları Yerli Kaynaklardan Karşılanacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz