1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni vergi düzenlemesi yolda: Özel gider bildirimi istenecek!

Yeni vergi düzenlemesi yolda: Özel gider bildirimi istenecek!

featured
service

Maliye’nin yeni düzenlemesi doğrultusunda, mükelleflerin beyan ettikleri gelir ile yaşam standartları arasındaki uyumsuzluk dikkat çekiyor. Risk analizi sonucu gelirleri ile harcamaları arasında yüzde 20’den fazla fark bulunan mükelleflerden “Özel Gider Bildirimi” istenecek. Mükellefler bu farkı izah edemezlerse vergi incelemesi başlatılabilecek.

Türkiye’deki yeni düzenleme öncesinde, ABD, İtalya ve Batı Avustralya gibi ülkelerde benzer uygulamalar incelendi. Bu ülkelerde, servet ve harcamalar arasındaki uyumsuzluk durumunda mükelleflerden izahat isteniyor ve vergi denetimleri başlatılıyor. Türkiye’de de benzer bir yaklaşımın benimsenmesiyle, vergi adaletinin sağlanması hedefleniyor.

Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Maliye Bakanlığı’nın “mükellef hesap kartı” oluşturması bekleniyor. Bu kart sayesinde mükelleflerin gelirleri ve harcamaları detaylı bir şekilde izlenebilecek. 2024 yılı kazançları için uygulanacak olan düzenleme, lüks gayrimenkul alımları, yüksek kira ve aidat ödemeleri ile pahalı eğitim harcamaları gibi unsurları denetim altına alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni vergi düzenlemesi yolda: Özel gider bildirimi istenecek!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz