1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yerli Üretimde Öncelikli Ürün Listesi Güncellendi

Yerli Üretimde Öncelikli Ürün Listesi Güncellendi

featured
service

Katma değerli üretimin artışı adına, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Öncelikli Ürün Listesi” güncellendi. Bu güncelleme ile birlikte kritik ham maddeler ve yenilikçi teknoloji alanları listeye eklendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi çerçevesinde, orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyine sahip sektörler yeniden belirlendi. Kimya, Eczacılık, Tıbbi ve Dişçilikle İlgili Araç Gereçler İmalatı, Bilgisayar, Elektronik ve Optik, Elektrikli Teçhizat, Makine, Ulaşım Araçları gibi alanlar, bu kapsamda kritik öneme sahip olarak değerlendirildi.

Yeni öncelikli ürünler listesine antimon, arsenik, boksit, berilyum gibi kritik ham maddeler eklendi. Ayrıca, lityum, tantal, titanyum gibi madenler de listeye dahil edildi.

Yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik olarak afet teknolojileri, biyoteknoloji, akıllı yaşam teknolojileri ve döngüsel ekonomi başlıklarında 62 ürün de listeye eklendi.

Buna ek olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Uygulama Esasları Tebliği”nde de güncellemeler yapıldı. Tebliğ, program süreçlerinin daha etkin ve hızlı yürütülmesi amacıyla bazı tanımların eklenmesi ile yeniden düzenlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerli Üretimde Öncelikli Ürün Listesi Güncellendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz