1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeşildere Barajı Su Tutmaya Başladı: Yeni Tarım Dönemi Başlıyor

Yeşildere Barajı Su Tutmaya Başladı: Yeni Tarım Dönemi Başlıyor

service

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa’nın Karacabey ilçesinde inşa edilen Yeşildere Barajı’nın tamamlandığını ve su tutma işleminin gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Yumaklı, yazılı açıklamasında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ünün modern sulama uygulamalarını yaygınlaştırmak ve tarım arazilerini en verimli şekilde değerlendirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Yumaklı, DSİ’nin sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla su kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmaya devam ettiğini belirtti. Son 21 yılda 1367 baraj inşa ettiğini hatırlatan Bakan, Yeşildere Barajı ile birlikte su tutma işlemlerinin hızla devam ettiğini ifade etti.

Barajda depolama yapılacak 16 milyon metreküp su ile 38 bin 850 dekar alanın sulanacağı bilgisini veren Yumaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bakan Yumaklı, küresel ısınmanın etkisiyle su depolamanın önemi daha da arttığını vurgulayarak, DSİ’nin baraj ve gölet projeleriyle su depolama kapasitesini 133 milyar metreküpten 183 milyar metreküpe çıkardığını belirtti. Önümüzdeki beş yıl içinde bu kapasiteyi 9,9 milyar metreküp daha artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yeşildere Barajı, 67 metre yüksekliğinde ve 16 milyon metreküp su depolama kapasitesiyle bölgedeki en büyük su kaynaklarından biri olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeşildere Barajı Su Tutmaya Başladı: Yeni Tarım Dönemi Başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz