Bitcoin yatırımcıları altcoinlere yöneliyor: Neden Cutoshi (CUTO) tercih ediliyor?
Gerçekleşen piyasa değeri, Bitcoin’in en son hareket ettirildiği zamandaki değerini baz alarak Bitcoin’in mevcut değerini hesaplar. Bu gösterge, kullanılmamış işlem çıktısı (UTXO) üzerinden Bitcoin’in ne zaman ve ne kadar değer kazandığını ölçer. 6 Ekim’de gerçekleşen piyasa değerinde dibe vuran yeni balinaların Bitcoin varlıkları 31.768 BTC, yani %18,2 seviyesine ulaştı ve Mayıs 2021’den bu yana spot hacimlerdeki en yüksek seviyeyi gördü.
CryptoQuant verilerine göre yeni balinalar, 1.000 BTC’den fazla tutan ancak bu varlıkları 155 günden az süreyle elinde bulunduran adresler olarak tanımlanıyor. Bu balinalar merkezi borsalar veya madencilerle ilişkili değiller. Yeni yatırım akışları, piyasa hakimiyetinde bir değişim olduğunu gösteriyor ve yeni balinalar, hızla eski balinaların statüsüne yaklaşıyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bu hareketi “nesiller arası bir değişim” olarak tanımlayarak, yeni balinaların gerçekleşen piyasa değerinin yakında eski balinaları geçeceğini öngörüyor.
8 Ekim’de Bitcoin ağı, 11 aylık hareketsiz adresler trendini kırarak bir toparlanma gösterdi. Real Vision’ın baş kripto analisti Jamie Coutts, son dört yılda aktif adreslerin doğruluğunun azalmasına rağmen, bu yükselişin kripto piyasası göstergelerinin organik olarak büyüdüğüne işaret ettiğini belirtti.
Coutts ayrıca, Bitcoin’in Layer 2 çözümlerinden özellikle Lightning Network’ün ve Ordinals ile NFT’lerin ağ dinamiklerinde yarattığı değişimlere de dikkat çekti.
8 Ekim tarihli bir Glassnode raporu, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin kâr oranının 1,2 seviyesine ulaştığını gösterdi. Bu oran, kısa vadeli BTC sahiplerinin kâra yaklaştığını ve bu yatırımcı grubunun piyasa duyarlılığını belirleyen ana etkenlerden biri olduğunu ortaya koyuyor.
On-chain verilerden elde edilen pozitif işaretlere rağmen, piyasa hala makroekonomik faktörlere duyarlı ve ani fiyat dalgalanmalarına açık. Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinde artan açık pozisyon hacmi, piyasa beklentilerinin yükseldiğini ancak bunun volatiliteye yol açabileceğini gösteriyor. Kaldıraç baskıları ve likidasyonlar da potansiyel fiyat dalgalanmalarını artıran unsurlar arasında.
Yorumlar kapalı.