1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zam alamayan ev sahipleri evlerini satıp bunu alıyor! Getirisi kiradan kat kat fazla çıktı

Zam alamayan ev sahipleri evlerini satıp bunu alıyor! Getirisi kiradan kat kat fazla çıktı

featured
service

KPMG tarafından yayımlanan rapora göre, İstanbul, Türkiye genelinde en fazla konut satışının gerçekleştiği şehir oldu. Türkiye genelinde konut fiyat endeksi (KFE) ise 1.230,5 seviyesinde seyretti. Bu endeks, bir önceki yılın aynı dönemine göre %52 artış gösterdi; ancak reel bazda %9,8’lik bir düşüş yaşandı. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki endeks değerleri nominal olarak bir önceki yıla göre sırasıyla %40,4, %63,9 ve %49,5 oranlarında arttı.

Hükümetin uyguladığı %25 kira artış sınırı, ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilime yol açmaya devam ediyor. Ev sahipleri, istedikleri zamları alamadıkları için evlerini satışa çıkarmaya yöneliyor. Gayrimenkul uzmanları, “Ev sahipleri artık 7-8 milyon liraya daire yerine sanayi dükkanı almaya yöneldi” diyerek bu durumu özetliyor.

Son yıllarda uygulanan kira artış oranlarının sınırlanması, konutları yatırım aracı olmaktan çıkardı. Kiracıların yeni sözleşmelerde %25’in üzerinde zam alması yasak olduğu için ev sahipleri, evlerini satmayı tercih ediyor. Talep azalması nedeniyle dairelerin değer artış oranları da düşük seviyelerde seyrediyor.

Özellikle Trakya bölgesinde yatırımcılar, konut almak yerine iş yeri almaya yöneliyor. Küçük metrekareli sanayi dükkanları ve fabrikalar, yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Örneğin, 300 metrekarelik bir sanayi dükkanı, metrekaresi 900-1000 dolar civarında satılmakta ve toplamda yaklaşık 7,5 milyon TL’ye mal olmaktadır. Bu dükkanlar, aylık 1500 dolar kira getirisi sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zam alamayan ev sahipleri evlerini satıp bunu alıyor! Getirisi kiradan kat kat fazla çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz