1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zam hesabını değiştirecek davada TÜİK’ten savunma istendi: Enflasyon hesapları mercek altında

Zam hesabını değiştirecek davada TÜİK’ten savunma istendi: Enflasyon hesapları mercek altında

featured
service

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, kararını oy birliğiyle alan mahkeme, TÜİK’e savunma yapması ve belgeleri açıklaması için 30 gün süre tanıdı. Davayı açan Çilesiz mahkemenin kararını, ‘Emekli ve çalışanlar için güzel bir haber’ diye duyurdu. Çilesiz, maaş zamlarında kullanılan TÜİK enflasyonunun gerçek enflasyonun altında kaldığını belirterek bu yılın ilk 6 ayındaki enflasyonun yeniden hesaplamasını TÜİK’ten istemiş, yanıt gelmeyince TÜİK’e dava açmıştı.

Davayı görüşen mahkeme TÜİK’ten, tüm iddialara cevap teşkil edecek şekilde detaylı bir açıklama yapmasına ve dava konusu işlem ile işleme dayanak teşkil eden tüm bilgi ve belgeleri 30 gün içerisinde mahkemeye sunmasına oy birliğiyle karar verdi.

Çilesiz, açtığı davada yürütmenin durdurulması talebinde de bulunmuştu. Mahkeme, yürütmenin durdurulması istemini TÜİK’ten birinci savunması alındıktan ya da savunma ve cevap süresinin geçmesinden sonra incelenmesine karar verdi. Ankara 6. İdare Mahkemesi, TÜİK’in gerekli savunmayı yapmaması, enflasyon hesabında kullandığı belge ve bilgileri süresi içinde (30 gün) mahkemeye sunmaması durumunda dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre karar verilebileceğini TÜİK’e iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zam hesabını değiştirecek davada TÜİK’ten savunma istendi: Enflasyon hesapları mercek altında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz