Bakliyatların saklanmasında da etkili olan defneyaprağı, nemlenmeyi ve küflenmeyi engeller. Saklama kabınıza bir iki adet defneyaprağı ekleyerek, kötü koku ve küf oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Sirkeli Su ile Kaynatma: Balığı kızartmadan önce bir tencerede sirkeli su kaynatmak, pişirme sırasında oluşacak kokuları azaltır.
Aromatik Su Karışımı: Kızartma sonrası tencereye su, limon suyu, defneyaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyip kaynatmak, mutfağınızdaki balık kokusunu alır.
Vanilyalı Su İle Kaynatma: Balığı kızartırken tencereye vanilya ekleyip kaynatmanız, balık kokusunu bastırır ve mutfak mis gibi vanilya kokar.
Limon ve Defne: Kızartma yağınıza 3-4 dilim limon ve birkaç defneyaprağı eklemek, hem lezzet katacak hem de kokuyu azaltacaktır.
Izgarada Defne Yaprağı Kullanma: Izgaradaki balıkların arasına defne yaprakları yerleştirerek, pişirme sırasında oluşacak kötü kokuları engelleyebilirsiniz.
Maydanoz Eklemek: Kızartma yağına birkaç dal maydanoz atmak, balık kokusunu hafifletir.
Limon Kabuğu Yakmak: Ocakta limon kabuğu yakmak, kötü kokulardan hızlıca kurtulmanın pratik bir yoludur.
Hoş Kokulu Tütsü: Pişirme işlemi sonrası hoş kokulu bir tütsü yakmak, mutfak atmosferinizi güzelleştirecektir.
Kuru Çay Kavurma: Teflon tavada kuru çay kavurarak, çıkan duman ile koku azaltılabilir.
Limon ile El Yıkama: Eğer balık kokusu ellerinize bulaştıysa, limonu ortadan ikiye bölüp elinize sürtün. Ardından soğuk suyla yıkayın.
BU DETAY ÖNEMLİ
Balık pişirme işleminin ardından, en önemli adım hemen kızartma tavasını yıkamaktır. Bu, kalıcı koku oluşumunu önleyecektir.
Yorumlar kapalı.