Diken’de yer alan habere göre, Alberta University’deki araştırma hafif, dayanıklı ve nem emici özellikleri yüzünden yaygın kullanılan sentetik kumaşların, koku tuttuğunu gösterdi. Çünkü polyester ve naylon gibi sentetik lifli kumaşlar, nemi hapsederek bakterilerin gelişmesi için ideal ortamı sağlıyor.
Kötü vücut kokusuna karşı en iyi seçim merino yünü. Merino yünü, normal yünlerin aksine ince ve yumuşak lifli. Bu yüzden sıcak havalarda giymek rahat hissettiriyor. Üstelik doğal nem emici özelliği sayesinde daha ıslaklık hissetmeden nemi emebiliyor. Ayrıca bakterilerin çoğalmasını engelleyen doğal antimikrobiyal özelliğe sahip.
Hava geçirgenliği ve rahatlığı sayesinde sıcak havalarda popüler bir kumaş. Nemi emdiği için serin tutuyor. Fakat pamuk, diğer kumaşlardan daha uzun süre nemli kalabiliyor ve doğru dürüst kurutulmazsa bakteri oluşabiliyor. Yine de günlük giyimde sentetik kumaşlardan daha az kötü kokuya yol açıyor.
Keten bitkisinden yapılan keten lifleri, geçirgenliği sayesinde hava dolaşımını sağlayarak serin tutuyor. Ayrıca hızlı kuruduğu için bakteri üretme olasılığı az. Kolay kolay koku da tutmuyor. Yaz ayları için ideal seçim.
Hem yumuşak hem çevre dostu. Nem emici özelliği var. Ayrıca doğal antibakteriyel olduğu için kokuyu azaltıyor. Geçirgen özelliği sayesinde sıcak havalarda rahat ettiriyor.
Yorumlar kapalı.