Gençliğin ateşleyici enerjisini yaştan aldığını, özünün ise yaşama alan okuma olduğunu dile getiren Koca, şöyle konuştu: Gençlik dünyanın rahatını bozmaktır. Her kuşakta gençler büyükleri tarafından, ‘Biz de o yollardan geçtik’ diye uyarılır. Bence bu özünde doğru değildir. Zira her kuşakla beraber dünya daha önceki dünya olmaktan çıkar, gençlik kendi yolunu açarak kazanç. Zira gençlik bir fetih hareketidir. Sizler için yükümlülükle harekete geçme zamanıdır. Gençlik insan ruhunun dünyaya karşı asaletli bir duruşudur. Bir arayışın, itirazın, yeniyi inşa etme mücadelesinin ruh halidir. Bu ruh hali bir kimliktir, hedefi daha insanca bir gelecek olan çıkarsız, pak bir ideolojidir. Kendini insanlığın, ülkesinin hizmetine samimiyetle adayan kim varsa bunu gençliğine sadık kalmakla muvaffak olmuştur.
Koca, Türkiye’nin gençlerden fetih ruhuyla bu ülkeye tertemiz şeyler vermesini beklediğini dile getirerek şunları kaydoldu: Sizleri evvelki kuşaklardan, babalarınızdan, annelerinizden ve öğretmenlerinizden ayıran bir özelliğiniz var. Bu özellik Türkiye Asrı’nın ilk kuşağı olmanızdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü senesindeyiz. Cumhuriyetin kuruluş senelerini, o ilk kuşakların adanmışlığını andırmalıyız ve sancağımızı şimdi tüm dünyanın göreceği biçimde yükseltmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Asrı vizyonu ile sancağımızın tüm dünyanın göreceği biçimde nasıl yükseltebileceğimizi ifade etti. Türkiye Asrı’nı tarif ettiği konuşmasını anımsayalım. Türkiye Asrı kimlik politikayı yerine birlik politikasını, kutuplaştırma politikayı yerine bütünleştirme politikasını, inkar politikayı yerine kucaklama politikasını, tahakküm politikayı yerine hürlük politikasını, nefret politikayı yerine sevgi politikasını ikame faktörün ismidir. Türkiye Asrı fanatizmin yerine beşeri bedelleri ve hakkı teslim faktörün öne çıktığı yarıyılın ismidir.
Koca, “Türkiye Asrı başka ülkelerin çıkarlarını, Türkiye ile iş ve efor birliğinde arayacağı, enerji alanından sıhhate bırakılmaz ortağa dönüşeceğimiz çağın ismidir” ifadesini kullandı.