CrowdStrike, bu büyük kesintiden etkilenen çalışanlarına ve ortaklarına bir jest yapmak amacıyla 10 dolarlık Uber Eats hediye kartı dağıtmaya çalıştı. Ancak bu hediye kartlarının dağıtımında da sorunlar yaşandı. Şirket, 19 Temmuz’da yaşanan ve bilgisayar sistemlerini kilitleyen küresel kapanmanın neden olduğu ekstra iş yükü için özür dilemek adına bu hediye kartlarını göndermeyi planladı.
Salı günü, CrowdStrike, “takım arkadaşlarına ve ortaklarına” 10 dolarlık Uber Eats hediye kartları göndermeye çalıştı. Ancak, hediye kartlarını kullanmak isteyen bazı kişiler, kartlarının iptal edildiğini belirten bir ekranla karşılaştı. CrowdStrike, bu durumu Uber’in yüksek kullanım oranları nedeniyle kartları bir dolandırıcılık girişimi olarak işaretlemesine bağladı. Yani, dijital güvenliğin küresel sorumluluğunu üstlenen bir şirket, gönderdiği hediye kartlarının dolandırıcılık olmadığını bile anlatmakta zorlandı.
19 Temmuz günü, CrowdStrike tarafından geliştirilen güvenlik uygulamaları için yapılan hatalı bir güncelleme, dev hava yolları, bankalar ve hastaneler gibi kurumlarda çalışan Windows 11 işletim sistemlerinin çökmesine neden oldu. Bu çöküş sonucunda:
Hava yollarındaki bilgisayar sistemlerinin çökmesi nedeniyle uçuşlar iptal edildi.
Bankalardaki sistemlerin kilitlenmesi, finansal işlemlerin durmasına yol açtı.
Kredi kartı sistemlerinin çalışmaması, insanların alışveriş yapamamasına neden oldu.
Hastanelerdeki bilgisayar sistemlerinin çökmesi, bazı ameliyatların iptal edilmesine yol açtı.
Bu büyük kesinti, CrowdStrike’ın müşterileri arasında ciddi operasyonel sorunlara neden oldu ve şirketin itibarını zedeledi.
Yorumlar kapalı.