Bu devasa yazıcı, karmaşık işlerin farklı yönlerine uyacak şekilde dinamik olarak baskı teknikleri arasında geçiş yapabiliyor. Büyük ölçekli eklemeli üretim, eksiltmeli üretim, sürekli bant yerleştirme ve robot kol işlemleri gibi çeşitli teknikler arasında geçiş yapabilen yazıcı, konut, altyapı ve askeri araçların geliştirilmesinde kullanılabiliyor.
Maine Üniversitesi Gelişmiş Yapılar ve Kompozitler Merkezi Direktörü Dr. Habib Dagher, yazıcının ürettiği malzemelerin çoğunun geri dönüştürülebilir olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, yazıcı ahşap artıkları gibi biyobazlı malzemelere odaklanıyor ve bir gün tüm mahallelerin inşasında kullanılabileceğini iddia ediyor. Yazıcı, tek katlı bir evi yaklaşık 80 saatte tamamlayabiliyor.
Maine Üniversitesi kampüsünde daha önce dünyanın en büyük 3D yazıcısı rekorunu elinde bulunduran bir model daha bulunuyordu. Ancak yeni FoF 1.0, bu yazıcının dört katı büyüklüğünde. İki yazıcı da aynı yerde bulunduğundan, aynı projelerin farklı yönleri üzerinde eş zamanlı olarak çalışabiliyorlar.
Maine Üniversitesi, yakında Green Engineering and Materials (GEM) Factory of the Future adlı yeni bir araştırma laboratuvarının temelini atacak. Bu laboratuvar, her iki yazıcının da evi olacak ve daha sürdürülebilir üretim uygulamalarını kolaylaştırmayı ve ölçeklendirmeyi hedefliyor. Gelecekte, daha büyük yazıcılara da ev sahipliği yapması planlanıyor.
Yorumlar kapalı.