1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İklimsa’dan Yaz Aylarında Konforlu Klima Kullanım İpuçları

İklimsa’dan Yaz Aylarında Konforlu Klima Kullanım İpuçları

featured
service

İklimsa, yaz aylarında klima kullanımını daha verimli hale getirmenin yöntemlerini paylaşıyor. Şirketin açıklamasına göre, doğru klima kullanımı, hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıyor.

Klima kullanımında dikkat edilmesi gereken ilk noktalar arasında sıcaklık ayarları geliyor. Soğutma işlemi için önerilen aralık 25-27 santigrat derece, ısıtma içinse 20-24 santigrat derecedir.

Klima üfleme kanatlarının doğrudan insanlara, evcil hayvanlara ve bitkilere yönlendirilmemesi gerektiğini belirten İklimsa, bu durumun sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Evde veya işyerlerinde gereksiz ısı üretiminin önüne geçmek için kullanılmayan odaların lambalarını kapatmak ve kapıların açık bırakılmaması gerekiyor. Doğrudan güneş ışığını engelleyen perdeler ve tenteler sayesinde de enerji tüketimi azaltılabilir.

Cihazın termostat ayarını soğutmada 1 santigrat derece artırmak ve ısıtmada 2 santigrat derece düşürmek, mevsimlik enerji tasarrufunu yüzde 10 kadar artırabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İklimsa’dan Yaz Aylarında Konforlu Klima Kullanım İpuçları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz