1. Haberler
  2. Hayat
  3. Kiracıların en sevdiği çiçek! Şans ve mutluluk getiriyor, alanı ev sahibi yaptığına inanılıyor

Kiracıların en sevdiği çiçek! Şans ve mutluluk getiriyor, alanı ev sahibi yaptığına inanılıyor

featured
service

Kokina bitkisi, güney Avrupa, İran ve Akdeniz bölgelerinde doğal olarak yetişir ve Türkiye’de özellikle İstanbul’un ormanlarında bulunabilir. Bitkinin ismi, Yunanca’da “kırmızı” anlamına gelen “kokino” kelimesinden türetilmiştir. Halk arasında “tavşan memesi” olarak da bilinen kokina, kırmızı ve yeşilin uyumuyla dikkat çeken bir bitkidir.

Kokina bitkisi, iki farklı bitkinin birleşiminden oluşur. Kırmızı renkteki çiçeklerine ise “silcan” denir. Kokina çiçeği, yeni yıl yaklaşırken yeşil kokina yapraklarının arasına silcan adı verilen kırmızı meyvelerin iple bağlanarak birleştirilmesiyle oluşturulur. Bu süs bitkisi, genellikle Roman aileler tarafından hazırlanır ve eski İstanbul Rumları tarafından yeni yıl süslemelerinde kullanılmıştır.

YILBAŞI ÇİÇEĞİ KOKİNA: Kokina çiçeği nedir, nasıl bakılır? Kokina çiçeği neden alınır? Kokina çiçeğinin anlamı nedir? - Pratik Bilgiler

Kokina çiçeği hakkında birçok efsane bulunmaktadır. Bunlardan biri, kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getirdiğine inanılmasıdır. Bir başka rivayete göre, kokina çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar evde bozulmadan kalırsa, yeni bir ev almanız olasılığına işaret eder.

Kokina çiçeği, hem vazoda süs bitkisi olarak hem de saksıda canlı bitki olarak kullanılabilir. Saksıda uzun süre canlı kalabilmesi için kokinanın ılıman bir atmosferde bakılması gerekiyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiracıların en sevdiği çiçek! Şans ve mutluluk getiriyor, alanı ev sahibi yaptığına inanılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz