1. Haberler
  2. Gündem
  3. İdlib’de Esed Rejiminin Saldırısı: 2 Sivil Yaralandı

İdlib’de Esed Rejiminin Saldırısı: 2 Sivil Yaralandı

featured
service

Suriye’deki Beşşar Esed yönetimi, İdlib ilinde bulunan Suriye Relief insani yardım derneğine ait depoya yönelik bir saldırı düzenledi. Olayda, karadan karaya atış yapılan silahlar kullanıldı ve sonuç olarak 2 sivil yaralandı.

Serakib ilçesi çevresinde konuşlanan Esed rejimi ve İran destekli yabancı grupların gerçekleştirdiği bu saldırıyla ilgili olarak, Sivil Savunma ekipleri (Beyaz Baretliler) tarafından edinilen bilgilere göre, yaralanan 2 sivil, acil olarak çevredeki bir hastaneye sevk edildi.

Türkiye, Rusya ve İran, 2017 yılında düzenlenen Astana görüşmelerinde Suriye’nin yönetim kontrolü altında olmayan alanlarında 4 “gerginliği azaltma bölgesi” oluşturma kararı almıştı. Ancak bu kararın ardından, Şam yönetimi, İran destekli gruplar ve Rusya saldırılarına ara vermeden devam etti ve bu süreçte 4 bölgeden 3’ünü ele geçirerek İdlib’e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018’de Rusya ile yapılan ek bir mutabakatla ateşkesi güçlendirmeye çalıştı. Ancak Mayıs 2019’dan itibaren saldırılar tekrar artış gösterdi. Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020’de vardığı mutabakat sonrasında ateşkes büyük ölçüde sürdürülse de, 2017-2020 yılları arasında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İdlib’de Esed Rejiminin Saldırısı: 2 Sivil Yaralandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz