1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor

Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor

featured
service

Yeni Zelanda’nın verimli topraklarında yetişen ve manuka ağacının çiçeklerinden elde edilen manuka balığı içerisinde yüksek düzeyde metilglioksal barındırmaktadır. Antibakteriyel, antienflamatuar ve antioksidan özellikleri ile bilinen bu bal enfeksiyon tedavisinden yaraların iyileşmesine kadar pek çok farklı alanda etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren manuka balı sindirim sağlığını destekleyerek mide ülseri ve reflü gibi sorunlarında önüne geçiyor. Kanser türleri üzerinde de etkin rol oynayan manuka balının şifası herkese hayrete düşürüyor.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda meme kanseri üzerinde etkili olduğu ortaya çıkan manuka balının potansiyel olarak kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ve bazı durumlarda hücre ölümüne yol açtığı gözlemlendi.

Manuka balı içerisinde bulunan MGO ve diğer biyokaktif bileşenler Kanser hücrelerinin çoğalmasını engellerken tümör oluşumunu baskılamaktadır. Östrojen hormonunu pozitif etkileyen manuka balığı meme kanseri hücre dizilerinde tümör hücrelerinin büyümesinin %84 oranında azaltmaktadır.

BAL AVCISI YABAN BALI (muhteşem bir bal avı) - YouTube

Bununla birlikte meme kanseri tedavisinde kullanılan tamoksifen gibi hormon baskılayıcı ilaçların etkisini artıran manuka balı diğer ballara göre üstün Antibakteriyel ve antioksidan özellikleri de içerisinde saklıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne Anzer balı, ne deli bal! En etkili ve şifalı bal buymuş: Faydası diğerlerini solda sıfır bırakıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz