1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye İkinci Çeyrek Büyüme Rakamları Açıklandı

Türkiye İkinci Çeyrek Büyüme Rakamları Açıklandı

service

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci çeyreğine ait büyüme rakamlarını açıkladı.

Ülke genelinde yerleşik hane halklarının tüketim harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre %1,6 oranında artış gösterdi. Devletin nihai tüketim harcamaları ise %0,7 oranında bir yükseliş kaydetti.

Mevsimsel ve takvim etkilerinden arındırılmış gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %0,1 oranında artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH, geçen yılın aynı çeyreğine göre %2,8 oranında yükseldi.

Yerli hane halklarının tüketim harcamaları, ikinci çeyrekte zincirlenmiş hacim endeksi bazında %1,6 artış kaydederken, devlet harcamaları %0,7, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise %0,5 artış gösterdi. Ayrıca, mal ve hizmet ihracatı %0,04 artarken, ithalat %5,7 azaldı.

İş gücü ödemelerinde ise dikkat çekici bir artış yaşandı; söz konusu dönemde %112,4 oranında bir artış tespit edildi. Net işletme artığı/karma gelir ise %47,7 arttı.

İş gücü ödemelerinin, cari fiyatlarla gayrisafi katma değer içerisindeki payı geçen yılın ikinci çeyreğinde %33,8 iken 2024’te %40,8 düzeyine ulaştı. Net işletme artığı/karma gelirin payı da %44,6’dan %37,4’e düştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye İkinci Çeyrek Büyüme Rakamları Açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz