1. Haberler
  2. Hayat
  3. En Faydalı Tahıllar Belli Oldu: Meğer Yıllardır Yanlış Biliniyormuş

En Faydalı Tahıllar Belli Oldu: Meğer Yıllardır Yanlış Biliniyormuş

featured
service

Özellikle kadınlar için karabuğdayın önemi büyük. Antioksidan içeriği sayesinde yumurtalıkların sağlıklı çalışmasını ve hormon dengesini destekliyor. Beslenme uzmanı Kerry Torrens, karabuğdayın, kandaki şeker seviyesini düzenleyen D-chiroinositol maddesi sayesinde şeker hastaları için de oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.

Yulaf ezmesi, vitaminler, lifler, demir ve antioksidanlar açısından zengin olup, düşük glisemik indeksi ile kan şekerini düzenler ve uzun süre tokluk hissi sağlar. Yulafta bulunan beta-glukan, kolesterol seviyelerini dengeler ve kalp sağlığını korur. Sabah kahvaltılarında yulaf ezmesi tüketmek, sindirim sistemini harekete geçirir ve karaciğer sağlığını destekler.

Sonuç olarak, karabuğday, yulaf ezmesi ve inci arpa gibi tahıllar, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmezleri arasında yer alırken, özellikle kadınlar için önemli faydalar sunuyor. Bununla birlikte, uzmanlar, besin değeri düşük olan irmik lapasından uzak durulmasını öneriyor, zira bu tür yiyecekler, kilo alımına neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En Faydalı Tahıllar Belli Oldu: Meğer Yıllardır Yanlış Biliniyormuş
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz