1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tadı gibi fiyatı da yüz ekşitecek! Tarladan evimize yüzde 300 zamla geliyor: Hasat öncesi ortaya çıktı

Tadı gibi fiyatı da yüz ekşitecek! Tarladan evimize yüzde 300 zamla geliyor: Hasat öncesi ortaya çıktı

featured
service

Bayraktar’ın raporuna göre, Ağustos ayında üretici ve market arasındaki en büyük fiyat farkı limonda yaşandı. Üreticide 11,17 TL olan limon, markette 52,54 TL’ye kadar yükseldi. Bu da limonun market fiyatının üretici fiyatının 4,7 katı olduğunu gösterdi. Aynı şekilde havuç, kuru soğan ve kabakta da benzer şekilde büyük fiyat farkları görüldü. Havucun market fiyatı üretici fiyatının 4,2 katı, kuru soğanın 3,6 katı ve kabak fiyatı ise 3,5 katı olarak belirlendi.

Ağustos ayında üretici fiyatlarında en büyük düşüş patateste görüldü. Patatesin üretici fiyatı yüzde 29,8 oranında düştü. Bu düşüşü limon, yeşil soğan ve kuru soğan takip etti. Öte yandan, markette salatalık ve kabakta büyük fiyat artışları yaşandı. Salatalığın fiyatı yüzde 39,4 oranında artarken, kabak ve patlıcan da sırasıyla yüzde 35,5 ve yüzde 35,4 oranında zamlandı.

Üreticide en fazla fiyat artışı kuru üzümde görüldü. Kuru üzümün fiyatı yüzde 83,3 oranında artarken, kuru incir ve yumurta da sırasıyla yüzde 47,8 ve yüzde 35,8 oranında zamlandı. Üretici fiyatlarının bu denli yükselmesi, tüketiciye yansıyan yüksek market fiyatlarını da beraberinde getiriyor.

Bayraktar, kuru soğan ekim alanında geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış beklediklerini, ancak bu artışın daha da yüksek olabileceğini belirtti. Ayrıca, yazlık patatesin erken hasadı ve yüksek rekolte nedeniyle üretici fiyatlarında düşüş yaşandığını ifade etti. Ancak bu durumun üreticileri mağdur ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tadı gibi fiyatı da yüz ekşitecek! Tarladan evimize yüzde 300 zamla geliyor: Hasat öncesi ortaya çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz