1. Haberler
  2. Gündem
  3. Buzdolabına konulmaması gereken 12 gıda: Hep yapıyoruz

Buzdolabına konulmaması gereken 12 gıda: Hep yapıyoruz

featured
service

1. Domates

• Neden: Buzdolabında saklandığında, domatesin dokusu bozulur ve lezzeti azalır. Soğuk ortam, domatesin doğal tat ve aromalarını kaybetmesine neden olur.

2. Patates

• Neden: Soğuk ortam, patateslerin nişasta yapısını şekerlere dönüştürerek tatlarının değişmesine ve dokularının bozulmasına neden olabilir. Patatesler serin, karanlık bir yerde saklanmalıdır.

3. Soğan

• Neden: Soğanlar, nemli ortamlarda çürüyebilir ve filizlenebilir. Buzdolabındaki nem, soğanların bozulmasına yol açar. Soğanlar serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

4. Sarımsak

• Neden: Sarımsak, nemli ortamlarda çürüyebilir. Buzdolabında saklanması, sarımsağın filizlenmesine ve tadının değişmesine neden olabilir. Hava alabilen bir yerde, serin ve karanlık bir ortamda saklanmalıdır.

5. Avokado

• Neden: Olgunlaşmamış avokadoların buzdolabında saklanması, olgunlaşma sürecini durdurur. Olgun avokadolar ise buzdolabında saklanabilir, ancak en iyi tat için oda sıcaklığında olgunlaşmaları beklenmelidir.

6. Muz

• Neden: Muzlar, soğuk ortamda yeşil kalabilir ve olgunlaşma süreci durabilir. Ayrıca, buzdolabında saklanan muzların kabukları kararmaya başlar. Oda sıcaklığında saklanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Buzdolabına konulmaması gereken 12 gıda: Hep yapıyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz