1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akbank veri sızıntısı iddialarını yanıtladı

Akbank veri sızıntısı iddialarını yanıtladı

featured
service

Açıklamada, bankanın sistemlerinde herhangi bir güvenlik açığı veya veri sızıntısının bulunmadığı belirtilirken, söz konusu olayların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği ifade edildi. Akbank, müşteri güvenliğine öncelik verdiklerini ve bu doğrultuda, Bankacılık Kanunu ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında gerekli tüm teknik ve idari güvenlik tedbirlerinin alındığını açıkladı.

Ayrıca, dolandırıcılık vakalarına karşı yoğun bir mücadele yürütüldüğü ve birçok teşebbüsün önlendiği de belirtildi. Banka, sosyal medyada yer alan sınırlı sayıdaki vakanın detaylı bir şekilde incelendiğini ve tüm müşterilere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını vurguladı.

Müşterilere güvenlik konusunda bazı tavsiyelerde de bulunuldu: Güvenilir uygulamaların indirilmesi, bankacılık şifrelerinin paylaşılmaması ve sahte sitelere kişisel bilgi verilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Sonuç olarak, Akbank, sosyal medyada yayılan bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, müşteri güvenliği için alınan tüm tedbirlere devam edeceklerini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akbank veri sızıntısı iddialarını yanıtladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz