1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul, Ankara, İzmir’de kirada oturanlara kötü haber! Emlakçılar açıkladı: 2025 kiraları bu rakamı bulacak

İstanbul, Ankara, İzmir’de kirada oturanlara kötü haber! Emlakçılar açıkladı: 2025 kiraları bu rakamı bulacak

featured
service

Son dönemde artan inşaat maliyetleri, yeni konut üretimini zorlaştırırken, büyükşehirlerde kira fiyatlarının tavan yapması dikkat çekiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde kiraların uçuk rakamlara ulaşması, birçok kiracıyı zor durumda bırakıyor. Gayrimenkul uzmanları, özellikle merkezi semtlerde kira artışlarının hız kesmeden devam ettiğini vurguluyor.

Gayrimenkul uzmanı Rıdvan Akgün, Türkiye’deki son enflasyon verilerine dayanarak yüksek kira artışlarının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Akgün, “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin merkezi semtlerinde kiralar hızla yükseliyor. Şu anda 100 bin liraya kadar çıkışlar görüyoruz. Eğer 2025 yılında enflasyonda bir azalma olmazsa, bu rakamlar çok daha yukarılara çıkabilir. Enflasyon yüzde 50 artarsa, 100 bin liradan satılan dairelerin fiyatı 150 bin liraya yükselebilir” diye konuştu.

Artan kira bedelleri, kiracıların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Yüksek kira fiyatları ve bankaların uyguladığı yüksek faiz oranları, vatandaşları hem kirada hem de ev satın alma konusunda büyük sıkıntılara sokuyor. 2025 yılı için yapılan tahminler, kiracıların gelecekte karşılaşacağı zorlukların artacağına işaret ediyor.

Uzmanların bu tahminleri, kiracıları endişelendirirken, piyasa dinamiklerinin de nasıl şekilleneceği merak konusu. Kiracılar için 2025 yılı, oldukça zorlu bir yıl olabilir. Hem kira bedellerinin artışı hem de enflasyon karşısında alınacak önlemler, konut piyasasında kritik bir dönemeç olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul, Ankara, İzmir’de kirada oturanlara kötü haber! Emlakçılar açıkladı: 2025 kiraları bu rakamı bulacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz