1. Haberler
  2. Gündem
  3. O ülkeden Türkiye’ye şoke eden suçlama! Uluslararası kuruma şikayet ettiler, ilişkiler gerildi

O ülkeden Türkiye’ye şoke eden suçlama! Uluslararası kuruma şikayet ettiler, ilişkiler gerildi

featured
service

Çin’in yükselen elektrikli araç ihracatı nedeniyle dünya genelinde artan ticari baskılarla karşı karşıya olduğu ve pek çok ülkenin Pekin’in yavaşlayan ekonomisini desteklemek için ağır sübvansiyonlar uyguladığını iddia ettiği belirtiliyor.

Gazeteoksijen’de yer alan habere göre, şikayette, “Türkiye tarafından alınan ayrımcı tedbir Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırıdır ve korumacı bir nitelik taşımaktadır. Türkiye’yi Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uymaya ve aldığı tedbirleri derhal düzeltmeye çağırıyoruz” denildi.

2024 Haziran ayında Ankara, Çin’den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulayacağını açıklamıştı ve geçen ay Çin’den ithal edilenler de dahil olmak üzere plug-in hibrid araçların ithalatına katı koşullar getirmişti.

Buna rağmen Türkiye son aylarda Çinli otomobil üreticileriyle bağlarını derinleştirmeye çalışıyor ve bu yılın başlarında Çinli BYD ile bir anlaşma imzalarken geçen hafta Chery ile de yatırım görüşmelerinin son aşamalarında olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği de geçen hafta yaptığı açıklamada, Çin yapımı elektrikli araçlara ağır gümrük vergileri getirmeye devam ediyor.

Çin tarafından Dünya Ticaret Örgütü’ne yapılan ‘istişare talebi’ bir ticari anlaşmazlığın ilk resmi adımı ve bazen anlaşmazlıklar bu aşamada çözülür. Çin ayrıca 2024 Mart ayında elektrikli araç endüstrisini korumak için ABD sübvansiyonlarına karşı bir Dünya Ticaret Örgütü anlaşmazlığı açmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O ülkeden Türkiye’ye şoke eden suçlama! Uluslararası kuruma şikayet ettiler, ilişkiler gerildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz