1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. O bankanın kredi kartları yasaklandı! Banka devine şok eden yasak: Şikayet yağınca dünya devi banka zora girdi

O bankanın kredi kartları yasaklandı! Banka devine şok eden yasak: Şikayet yağınca dünya devi banka zora girdi

featured
service

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), 2019 yılında Apple ve Goldman Sachs iş birliğiyle piyasaya sürülen Apple Card nedeniyle kullanıcıları yanıltmakla suçladığı iki dev şirkete rekor düzeyde para cezası verdi. CFPB’nin yaptığı açıklamaya göre, müşteri hizmetlerindeki aksaklıklar ve yanlış bilgilendirme sonucunda binlerce kullanıcı mağdur oldu. Bu kapsamda Goldman Sachs’a 64,8 milyon dolar, Apple’a ise 25 milyon dolar ceza kesildi.

Apple Card, 2019 yılında kullanıma sunulurken büyük beklentilerle piyasaya girmişti. Ancak, CFPB’nin açıklamalarına göre yüz binlerce kullanıcı, müşteri hizmetlerindeki aksaklıklar ve yanıltıcı bilgiler sebebiyle mağdur oldu. Özellikle Apple’ın, on binlerce kullanıcı şikayetini Goldman Sachs’a iletmemesi veya geç iletmesi, Goldman’ın ise bu şikayetleri gereken şekilde incelememesi suçlamalar arasında yer aldı.

Apple ve Goldman Sachs, Apple Card kullanıcılarına sunulan faizsiz ödeme planları hakkında yanlış bilgi vermekle de suçlandı. Kullanıcıların Apple Card ile yaptıkları alışverişlerde otomatik olarak faizsiz ödeme planından yararlanacaklarını düşündükleri ancak bu planın devreye girmemesi nedeniyle birçok kişinin borçlandığı ortaya çıktı. Bu durum, özellikle geri ödemelerde gecikmelere ve kullanıcıların kredi puanlarının düşmesine yol açtı.

Goldman Sachs, hisse senedi alım satımı ve yatırım bankacılığı performansını artırarak karını ve gelirini yükseltti - EKOTÜRK

CFPB, Goldman Sachs’ın yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, bankanın kredi kartı hizmetini, bu yükümlülükleri karşılayacağını kanıtlayana kadar yasakladı. Bunun yanı sıra Goldman Sachs’a 19,8 milyon dolar tazminat ödemesi ve 45 milyon dolar para cezası verildi. Apple ise 25 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O bankanın kredi kartları yasaklandı! Banka devine şok eden yasak: Şikayet yağınca dünya devi banka zora girdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz